Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av fallna kaukasiska granar

min kraft har lämnat mig
ut genom mina ögon

ty jag öppnade dem och såg världen

genom konvexa linser såg jag
gryningsljuset skimra över det
som är statt i sönderfall

ändå var fåglar, fjärilar och blommor
skönare än de nånsin varit

annat var rökpelare på avstånd
skogsbränder omgärdade kokande sjöar

tre blåbär såg jag, knappt mogna

fiskgjusen i cirklar, varningsropen
fångade den sista laxen

vi hade byggt våra vindskydd
av fallna kaukasiska granar

lagt över oss de täta ruskorna
en sorts trygghet, den yttersta




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-07 20:41



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Wow, vilken cool text! Jordens undergång, eller?
Uppskattar också blåbären speciellt -
2010-07-07

  Gawain VIP
Att tre knappt mogna blåbär kunde betyda så mycket var nyligen svårt att se, men nu ser jag plötlsigt något jag inte inna sett. Nöd, verklig och svår.

Huga, hemska vy,,
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP