Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De ägda samlas

De ägda samlas och räknar sina pengar
i burkar och cigarrlådor förvarade

bland snår på bangårdsvallen
torrsandsväxter, rivningsrester,
nedfallet tegel och några filtar

sömngångare i slitna rockar
nötta skosulor och i handen en
pappmugg från en hamburgerkedja

bettlare hänvisas

inkasserarnas ryggtavlor och deras
illistiga smil med svarta ögonen

ingen blev rikare

vanmakt, de tog allt igen
och barnens

sova en stund tills nästa piska
viner över ägda människor

ett ensamt munspel




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-08 21:55



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Poetiskt väldigt snyggt och innehållsmässigt helt sant, som helhet absolut fantastiskt!
2010-07-09

  stenen/ Yv Ericsson
de ägda, vi arbetare. de som sliter typ. grymt snyggt! ägd av kapitalet..
2010-07-08

  Catharina Edin VIP
Riktigt snyggt detta!
2010-07-08

  Suzy med punkterna
Vilket superbt slut...fick gråten i halsen
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP