Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkanen är röd

Vissa dagar
regnar det gnistor från
magneterna som hålls på
plats med elektricitet

jag ser dem mellan lågorna

allt dras till dem med en
väldig rörelse

vissa dagar
skriker kraften åt mig att
släcka dess törst

det är vatten som saknas
och där är havet, där syns

blommande eldblommor
längs med branterna mot
det upprörda blå

se så vackert och farofyllt

HAVET

stort som en hel världsdel
som en människas hela längtan

orkanen är röd

och jag söker skydd nu
spärrar tillfartsvägarna
jag vill inte låta mig dras
någonstans, inte ännu

...men båtarna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-11 19:00



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
tack för denna magnifika text!
2010-07-11

  Catharina Edin VIP
Tänk, jag kommer att tänka på månens dragningskraft, och ebb och flod, i denna vackra text!
2010-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP