Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag flöt, långt, till främmande länder

Om jag somnade, flytande i en å
omgiven av lummiga bladverk och växter

om jag flöt, lång till främmande länder
simmade med mig en grönskimrande fisk
som vore den min skyddsängel

vilade i det ljumna vattnet som sakta
fann sig väg längs med världens yttre gränser

så vaknade jag, såg en kungsfiskare
i turkosblåa skrud, pila förbi och dyka i

kanske skulle den simma under mig
fånga den gröna fisken i sin näbb

då skulle jag tänka att allt är vackert

till och med döden




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-10 11:55



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Helt enkelt fantastiskt...som så ofta;=)
Finns inte adjektiv nog
2010-07-10

    ej medlem längre
Vilka bilder du framkallar i denna vackra dikt!
Fantastisk fin!
2010-07-10

  Catharina Edin VIP
Ja, kära nån, så vackert du skriver.
Grönt och blått och vatten, vad kan man mer begära.
Världens yttre gränser är intressant. Var går de, egentligen?
2010-07-10

  Gawain VIP
Så magnifikt, så mysigt. Likt en livs levande drivved på drift genom en livstid eller bortom. Så kännst det. Den här tyckte jag mycket om.
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP