Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppför mot källan

Vi rör oss uppför, ständigt
uppåt, upp för branta backar

till häst, de brantaste
till fots genom täta granskogar
snart karg och vindpinad

genom skeva linser
se vi människorna
krymper de, blir mindre
och mindre inför

våra ögon

vi känner jordens kraft
dra i oss, nedåt

husen, deras hem
som lilleputhus, gårdar
hyddor och grottor

människorna är här
inte störe än barn men
med åldringars ansikten

och vi ser vatten
bäckar strilar mot dalen
den kalla sjön därnere

kraften

vågar inte stanna,
dragningskraften har
sitt grepp om oss nu

de små ser på oss med
förvånade uttryck
dessa är våra motsatser
i tanke och gärning

månen

vi slutar här, där vattnet
strålar samman i ett

detta är källan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-11 00:40



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Äventyrligt. Känner andhämtningen..
2010-07-11

  Catharina Edin VIP
Oj, häftigt, vilka bilder, som en dröm -
Mystiskt och en aning läskigt - det är tungt att gå, men värt det?!
2010-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP