Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilka frågor ska jag ställa

vad skall jag säga till dig
när du kommer in i mitt hus?
vilka frågor skall jag ställa?

när du bara går in, sätter dig
vid mitt frukostbord och
tittar tyst, och jag frågar dig

ska du åka och bada?

eller ska jag fråga dig det jag vill veta,
ska jag göra det, den här gången?
det som jag verkligen undrar
eller bara fråga några andra helt
artiga och vanliga frågor

har du läst nån bra bok nyligen?

jaså har du badat; var det varm i vattnet?

medans jag tänker på det
du inte ville förklara
inte ens för dig själv
ville bara fortsätta
som om inget hade hänt

jag ville rensa och laga
mitt sönderslsitna hjärta
och ditt hål i själen, som jag
såg rakt igenom

en gång till, igen och igen

hade vi så oförenliga
kommunikations-metoder




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-12 20:13



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
De andra här talar om scener ur ett äktenskap, men jag känner igen mig i mor-vuxet/halvvuxet barn-relationen. När det finns frågor som verkligen bränner på tungan, men man biter ihop och säger istället något menlöst, som: ska du åka och bada? Vilka frågor KAN man ställa?
2010-07-13

  Karina"Kia"
En tomhetskänsla..
en dikt om ett liv utan liv..inget livat

Artighetsfraser...varför!?

Du förmedlar verklghetens äktenskapets tomhet i en diktform!
2010-07-12

  stenen/ Yv Ericsson
herregud! är det någon som borde ta reda på svaren är det du!
2010-07-12

  Catharina Edin VIP
'scener ur ett äktenskap' ungefär, eller den vardagliga konflikten med en före detta. Fråga, diktjag; fråga!
Du är värd att få veta.
2010-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP