Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångtransport

ikapp med jorden
rörde jag mig söderut

jag var en fånge
på den blå planeten
satt att slava i ständig ångest
att straffas vid minsta fel

På den blå planeten
som snurrar runt en
medelstor gul stjärna


är allt relativt, ty

framför mig färdades
en fångtransport
påväg till en rättegång

där jag var åklagaren





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-14 09:24



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Alla är vi uppenbarligen fångar på vårt egna relativa sätt.
Lustigt hur diktjaget rör sig ikapp med jorden, och det söderut -
2010-07-14

  Cadena
Intressant och tankeväckande text som väcker drömlika tankar i mig om vårt ansvar - det vill säga med vårt liv. Hur vi tar hand om oss - och därigenom också om andra.
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP