Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedbrända ljunghedar

När solen klarnar efter regnet
ångar marken, kommer sången
som en lätt sky
över de nedbrända ljunghedarna

askan efter förkolnade växter
känslan för de svåraste orden
de ingen vågade uttala
som därför måste brinna, utplånas

askan, som bildar stoder i
kvällssolens sista strålar

de ord som inte fick uttalas
blev till kött, besjungs
med hängivna röster

av de obegråtna barnen






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-17 20:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"askan, som bildar stoder i
kvällssolens sista strålar"....otroligt fin formulering och beskrivning...så poetisk!
Askan ger nytt liv men trots det finns det en underton av sorg i denna fina alster...
Gillas!
2010-07-17

  Catharina Edin VIP
Spännande med 'orden', snyggt gestaltat!
2010-07-17

  stenen/ Yv Ericsson
känner doften av rök och brand. och de obegråtna barnen.
ord som blir till kött, snyggt!
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP