Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han har långa liv i sin ryggsäck

I drömmarna, om nätterna
hävdade jag äganderätt
till mitt förflutna,

det som en gång varit mitt hem
beboddes nu av en gammal
grånad vaktnmästare i hästsvans

förvisso känner jag honom
han har långa liv i sin ryggsäck
och talar bred dialekt från
Bengtsson-landet

han hade besatt mitt revir

så stegade jag in där
med packning och unge i släptåg
där kunde jag stanna några dagar
närhelst jag ville, det var ju en gång

mittt hem

i väggarna satt min ensamhet
och kampen jag utkämpat där

demonerna var också där

one by one

han var en av dem nu

han sa -Nej, det får du inte

Här är Bengtssonland nu
jag är kungen av cockney
en Läjesbo från London

och detta är inte längre ditt
så ta dina grejor och dra

men han lagade mina lyktor
på den gamla rostiga bilen


lättad körde jag hem

till nutida villfarelser








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-15 23:40



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Kan inte förklara men jag älskar....
2010-07-16

  Catharina Edin VIP
Vilken fin bild du har hittat!
Till din spännande text, som för mig ända till London och sen tillbaka till Bengtsson-land. Kanske diktjaget ibland inte känner sig som en Bengtsson.
2010-07-16

  Gawain VIP
Cool.

Drömmer ofta och tidvis intensivt. Påfallande ofta om en viss plats, ett släkthem sen mycket långt tillbaka i tiden (på riktigt)

Drömmar kan vara fantastiska saker.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP