Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bär mig till Danmark på tå

bär mig ikväll ty
min rygg behöver ditt stöd
mitt tunga huvud
och min längtan

bär mig ner för kullarna
ner mot havet
det blå, så långgrunt här
att man nästan kan gå

bär mig till Danmark på tå

bär mig in i solnedgången
mot den mjuka horisonten
den heliga platsen där
himmel möter hav

bär mig ut i det ljumma sommarvattnet
svalkar ändå min trötthet

vänd sen tillbaka till mjuka bolstrar
låt mig få vila på välvillig arm

låt mig vila trött och lycklig




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-17 20:47



Bookmark and Share


  tom boreland
självklart
2010-07-17

  Gawain VIP
Vackert, storslaget rent av!

Kommer osökt att tänka på östra stranden i Halmstad där jag tillbringat mången sommar. Österlen kanske märkligt nog, näsrmare bestämt Brösarps backar. Platser som ligger mig varmt om hjärtat, minnen fulla av liv..

Ljuvlgt författat.
2010-07-17

  Catharina Edin VIP
Vad kan man säga. Låter helt fantastiskt. Att få viiila.
2010-07-17

  notsomad
låter underbart att bli buren till Danmark..hoppas så blir
2010-07-17

    ej medlem längre
Låter som en rimlig önskan ju:)
Vacker!
2010-07-17

  stenen/ Yv Ericsson
hoppas dina önskningar blir uppfyllda av denna vackra dikt!
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP