Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville skriva en sommardikt men det ville inte mina fingrar...

Jag tänkte... idag...

att det kanske vore på sin plats

att ta sig en funderare på

om... du vet... vad

och när... kanske även hur...

då ingenting känns

som om ingenting känns

att då ingenting känns

... finns det

och om det inte finns

så varför inte...

... som sagt... inte se

inte känna och inte undra...

... försöker forma ett ord här

någonting som betyder det jag vill säga

fast utan att säga... övertydligt...

... vad som ska sägas

det gör det jag vill förnedra...

nej... vad heter det...

umm... förmedla

otänkbart

även utan orden som inte finns

... jag önskar jag visste hur man låter tystnaden tala

det vore lite mer passande

... för mig... här och nu...

jag viskar ut orden i min tomma lägenhet

... är en lägenhet tom om jag finns inuti dess väggar

och alla dessa onödiga prylar och böcker

kaffekokare och koppar... ingen mjölk... fan...

Jag tror inte jag ser mig själv som någonting som är någonting

nej... jag tar upp plats...

jag dricker mitt kaffe och röker mina cigaretter... äter min medicin

och jag tror jag irriterar folk... det är väl ok...

jag behöver inte mycket... lite tystnad, lite cigaretter och lite(-rvis av) kaffe...

tystnad... vänta... jag skulle inte vara negativ längre...

... är tystnad negativt per definition?

Vad vet jag?

Jag tänkte jag skulle säga hej... och kanske något varmt ord om sommaren...

... någonting om en fågel... eller något liknade tjafsigt...

jag älskar fåglar... när jag var liten gav jag fåglar till alla...

... porslin, glas och metall fåglar... inga riktiga...

att ge bort levande varelser känns lite... ja... elakt...

men ändå röker jag...

jag undrar hur många tobaksmullvadar som har dött för mina miljardtals bloss

... eller kaffebönslarven...

jag förstår inte hur man kommer på tanken att soltorka och mala en larv...

... för att sedan lägga det malda i hett vatten... blanda hela rasket med lite mjölk och hinka i sig litervis av sörjan

... den goda, goda... underbara kreation... vackert mörkt

även utan mjölk (smält ko)...

... nu är mina teorier om nutrition smått kontroversiella...

ja... lögner...

Ok... det var någonting jag verkligen ville säga...

just ja...

läs mellanrummen... det finns visserligen ingenting sär men...

... det är säkert tusen gånger mer innehållsrikt än det utanför mellanrummen...

... precis som alltid... i allting...

tystnad skapar betydelse i det minsta lilla...

... t.o.m. mitt dravel...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-21 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen