Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reflektioner efter dagens resa genom Kataloniens berg


I bergen rinner numera inget blod

I bergen skuggar pinjor
lycka at den klara luften

regnet är pärlor av glas

timjan och salvia
doftar för glömskan

inget blod rinner här numera
kriget var en annan tid

stenhusen gömmer bara
de strävsamma liven

inga flyktingar eller sambandsmän
inga kvinnor som, likt moder courage
gömde vapen

de är väl döda sedan länge

det blod som gjuts är grisars
görs till korv av tradition
sa är kvinnors hantverk

Mr Blair och Ernest Hemingway
har rest hem med livet i behall
sag de kriget evigt genom
poeters ögon

var de främlingar här

hur de dog vet historien

blecksmak

blodsmak

ända skymtar de döda
blands pinjornas skuggor

här är välstand nu ropar kören

välstand, ett spel pa triangel

inget skott hörs, endast mitt
egensinniga tal utan motpart

för vem giter lyssna

jag har hört att papegojorna spritt sig
bland Europas länder, vida omkring

vad gör kriget med människorna?

vem gör kriget

fred och välstand, vad gör det
med människorna?

Broar sprängs och ateruppbyggs
vem gar över dem, före och efter?

Var finns det gyllene snittet?








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-22 23:37



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Tycker om
2010-07-23

  Måna N. Berger
Det märkligaste är att jorden läker så tålmodigt, om och om igen.
2010-07-23

  Gawain VIP
Färgstarka impressioner, så fulla av allt intryck att det känns väldigt att ta emot.
Gyllene snittet indeed, jag skönjer det där nånstans mellan broar, korvar och doftande salvia. Nog finns det alltid, där bland all bråte människan lämnat efter sig..

Stora betraktelser. Vackra på sina håll.
2010-07-23

  Catharina Edin VIP
Mycket stiliga och viktiga reflektioner. Möjliga att applicera även på andra krig. 'vad gör kriget med människorna'. Ja, vad.
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP