Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem samlar timjan till brudbukett

vem är den senkomna gästen
som tycks se mina tankar

vem är det som vakar över dalarna
där salvian doftar, vem samlar timjan
till brudbukett

led mig dit, jag vill se och känna doften
höra cikadornas ivriga filande
som tinnitus i mina öron

doppa tarna i den friska bäcken
som porlar likt ett glitterband
andas den klara luften, smakar
som rinnande vichyvatten

förundras över det otroliga, att
gemsarna som jag trodde var utdöda
rör sig fritt som om inget hänt

begrunda avskildhetens rus

ta gästen i hand sen och ga ut pa
stigarna, utan hinder eller mal

där allt är Gud

eller vadhelst jag vill det ska vara

är jag den senkomna gästen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-24 20:50



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
ja så vackert! det behöver man i mörkret.
2010-07-26

    ej medlem längre
Jag hoppas att du har det bra i landet utan Å och Ä och Ö:)
Om jag satt bredvid dig skulle jag visa dig var de finns men och andra sidan så spelar det ju ingen roll när du skriver så vackert ändå:)
2010-07-25

  Catharina Edin VIP
Det låter som en drömtillvaro! Allt är Gud, eller vadhelst man vill det ska vara.

Mycket fin text! Och vem samlar timjan till brudbukett? En så vacker mening.
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP