Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk er ringarna över a:na där de verkar saknas; jag kan inte skriva dem i Spanien


Kod ingen kan knäcka

De hemliga tankarna

blev ett eget sprak
samlades i korgar
oigenomträngliga

tog sig en pseudonym

för mitt besydd, och
en kod ingen nansin
förmar knäcka

detta blev nödvändigt
da de hotade att tränga ut
ur mina porer, som svett
oljiga och stinkande

sa valdsamma att de kunde
ödelagt hela städer

de rann ur min mun
som frätande syra

mina njurar hade slutat
producera urin, istället rann

giftigt blod ur mig

alla tankar förvreds till

skam

och stängde ute det som
skulle kallats

ett normalt liv




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-26 22:59



Bookmark and Share


    hd
starkt, men för mig blir det ett hopp - är det tankarna som stänger ute livet, eller korgen de är gömda i?
2010-07-27

  Catharina Edin VIP
Starka rader, med hetta.
2010-07-27

  Nanna X
poesi är sublimerad svett! och kan glädja andra!
2010-07-27

  Lavinia Röd
Hua ja, en kvinna som är fast i normer och värderingar som hämmar hennes naturliga utveckling ska man akta sig för. Gå endast fra när du hört den fulla explosionen´. Då stor där istället en kvinna i full blom igen

Ut med trollen ur ljuset.
2010-07-27

  Måna N. Berger
Det tar också en oerhörd kraft att stänga inne..
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP