Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordgubbslandet


Grodan skulle till jordgubbslandet men snodde in sig i nätet
och dog.
Snigeln skulle också dit men genom slemkroppen
gick 10 000 volt.
Fågeln distraherades av den ruttnande, dödsgiftiga grodan,
och fick aldrig i sitt liv smaka solmogen jordgubbe.
Men inte att fördöma;
även vargar och björnar snubblade på mållinjen.
Rådjur låg högvis.
För att inte tala om alla dessa moldaviska bärplockerskor.
Precis emellan dillen och persiljan fanns en dödskraft,
som om Tjernobylstrålningen var 200 gånger högre just där, eller porten till Helvetet låg pockandes under jorden.




Fri vers (Prosapoesi) av anthemos
Läst 413 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-28 12:40



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Just så, sällan når man Samarkand.
Tänkvärd och välsnickrad!
Dock heter det 'fördöma', endast ett m ska det vara.
Tack för god läsning!
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

anthemos
anthemos