Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bulten under gatlyktorna

En fyllbult ragglade i gatubelysningens kvällssken,
det, som gör att stadsborna aldrig ser stjärnorna.

-Ser ingen det patetiska omkring sig?
-Ser ingen att varje mänsklig handling är patetisk?!
-Du, flicka lilla. Eller lilla dam! Ska jag ära dig med att säga.
-Vill du inte se stjärnorna?

Han prickkastade med sten den natten,
men lyktan satt högt, ännu högre då drucknaden tilltog.
Nobla uppdrag är de, som avslöjar skönhet.
Filosofistudent hade han varit en gång;
då fruktade han vodkan, men endast av estetiska skäl.

Svettig av exercis, vilade han. Biopubliker strömmade
ifrån mörka byggnader med popcornsmetade golv,
filmreklam han inte skulle sova på ens i den bittraste vinter.

-Ser ingen?!

Likgiltiga inför anklagelser, var de som strömmade i natten.

Någon kvarlämnad människa iakttog honom.
Han somnade långt innan han träffade.




Fri vers (Prosapoesi) av anthemos
Läst 473 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-04 15:08



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Jag är kanske lite trist men jag tycker att dikten räcker så bra med första strofen :
"En fyllbult ragglade i gatubelysningens kvällssken,
det, som gör att stadsborna aldrig ser stjärnorna"

Det behövs liksom inte mer för det är väldigt träffande iaktaget.
2010-08-11

    ej medlem längre
Fantastisk.
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

anthemos
anthemos