Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vete fan var den här idén kom i från... bilden är skitgammal...dessutom


Masken

Du säger att du vill se blod
Du säger att ingen av dem innehar tillräckligt med mod
Sen berättar du hur du har fullständig kontroll
Och då undrar jag vad dina hemliga önskningar spelar för roll

Nu tappade du din mask
Nu föll du med ett plask
Du säger att du vill ha det på ett sätt
Sen rusar du på utan att ta reda på om du hamnat rätt

Du säger att du passerat det där, lämnat det bakom dig
Ändå är det det vanliga som du avhandlar med mig
Och jag tror du vill ha de där livlinorna, så varför utmana folk på duell
Då rovdjur kan morra och jägaren kan flå dem och förvandla dem till en fäll?

Nu tänkte du inte på din mask
Nu har jag dig som i en liten ask
Jag vet inte om sådana som du finns eller om det är en fantasi
En produkt av min egen hjärna som släppts fri

Jag tror att jag fick se det jag ville se
Och nog fan fick det mig att le
Men vad har du för täckning bakom dina ord
Kan du leverera om mankliver om bord

Nu föll plötsligt din mask
I det beslutet var du nog lite för rask
Nu är du bara rörig, ostrukturerad, i stället för att stå för dina tvivel
Det finns inga absoluta sanningar, i det här sammanhanget finns ingen helig bibel

Nu förstår jag dina svävande svar
För när hälften av alla frågor inte besvarats finns inte mycket kvar
Och jag börjar tro att du är vilsen, men inte törs erkänna det
Om man inte kan säga det rätt ut, då blir det fan inte lätt att hitta rätt

Där sprack plötsligt din mask
Sanningarna är uppstötningar i din vask
Vågar du gå över bron mellan himmel och helvete
Konsten är att inte klä av sig sitt samvete

Om du vet vad du frågar efter kan du få vad du vill
Ta dig en funderar formulera tankar i ord får vi se vad du kommer fram till
Alla valen styr, du kan alltid välja, gud är valet, valet är gud
Törs du kyssa fram orgasmer och slicka upp orgasmen i form av blod på min hud?

Där förlorade du plötsligt din mask
Allt slocknade som ljuset i en snölyckta då det blir slask
Så jag kan acceptera det jag ser bakom din mask, kan du?
Om du kan det kanske vi kan ”mötas” på riktigt nu

Vågar du klä av dig orden utan att knulla runt med tystnaden
Kan du överlämna alltet och i hjärnans dunkel finna lystnaden?
Om du inte lyssnar, om du inte svarar, om du bara väntar på att någon ska väcka dig
Då undrar jag i min stillhet, vad kan man i ett sådant tillstånd förvänta sig?




Fri vers av PPQ
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-29 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ