Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk ringarna över a:n där de verkar fattas; kan inte skriva dem i Spanien


Varböld

Hade jar en varböld
skulle jag spräcka den
sa att varet sprutade i
en explosiv förlossning

hade jag en askvigg
skulle jag skicka ner den
över mitt stillatigande

och rensa bort all snarskog

jag skickar fyrverkerier
över havet och bergen
sömniga byar vaknar av
knallarna och ljuset

deras sömn som har varit
en räddning och en flykt

ett jordskred avtäcker ett
och begraver ett annat

synen klarnar och slocknar

allt jag har är uppdämd vrede
och en fördunklad klarsyn




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-30 11:48



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
som när åskan går. snyggt.
2010-07-30

  Catharina Edin VIP
Här händer det saker; diktaren äger onekligen många styrkor!
2010-07-30

  Lavinia Röd
Här är det liv och rörelse minsann. En dikt i min smak. Applåderar!
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP