Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyngden i blåbärets sötma



Nej, så hade tystnaden aldrig talat tidigare.
Eller kanske hade den, men ingen hade hört den. Den där dova vetskapen. Livet och döden förenade till ett.

Som humlan. Och tyngden i blåbärets sötma. Mjölkörten med alla sina väntande dunungar ännu lindade som spädbarn under sina mödrars blomning.

Allt det där som alltid finns i evigheten, den som aldrig tar slut med vinterfrost.
Fastän den kommer. Frosten som också bor i evigheten. Sammanlänkad med värmen och de innerliga sommarregnen. Som ett med allt som också blommar i sin fullkomning.

Hur ska man förstå det?
Den där doften av alltings förening. Tystnaden uttryckt i ljudet av den älskade…. Elden och havet som brinner med en enda låga.

Nej så hade tystnaden aldrig tidigare talat.
aldrig så högt

och aldrig så att gräset hörde det
genom mina öron






Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 432 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-03 10:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det finns ett lugn i ditt skrivande som skänker strimmor av hopp
2010-12-15

  Anna*
Heeeeeelt underbar text som jag applåderar och bokmärker genast!
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder