Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skitgöra!

I stunder av min tillvaro känns livet som en låda med kattsand.

En kurrande katt kommer in och vispar runt bland sandkornen, hukar sig ned och lättar på trycket. Detta skapar dock avtryck.

Att rensa bort dessa avtryck är ej så svårt.

Värre blir det då om man ej rensar direkt och katten varit på besök ett par gånger och gjort både det ena och det andra.

Sanden är i total oordning Det klumpar sig överallt och stödet och kraften att rensa upp blir genast betydligt svårare att hitta.

..Om man blundar och väntar kanske det rensar sig självt.. eller?

Lådan förblir o tömd och det mår ingen bättre av, till och med katten slutar komma på besök.




Fri vers av Burre
Läst 605 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-08-03 15:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt välgörande text detta-språkligt fullständig-innehållsmässigt kul-filosofiskt djupare än jag kan ana-men bra är den!
2010-10-01

  C Cobain
En bra metafor till livets banaliteter! De sägs också att en katt rullar ihop sig olika mycket beroende på hur kallt det är. Också en gångbar metafor för livets olika skeden!
2010-09-15

  Anna*
Som sagt ... Skitgöra görs bäst regelbundet och utan tvekan :-) ... Allt annat är bara klumpigt
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Burre