Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillsammans

kära vän ser du pilträden som sträcker sig mot himlen där borta ?
under samma himmel sträcker sig lupiner blåbär och Parfymjasmin

och där min käre vän ser du ?

ser du dom vita näckrosor som flyter stillsamt fram över vattnet

där i brynet växer gräs och groblad och skräddaren har sin nätta gång över ytans spänning


här hoppar gräshoppor och grodor i gröna nyanser

allt är visserligen vackert var för sig men tillsammans blir allting en överdådig prakt

så är det med naturen som med oss

när ingen är bättre än nån annan och alla får vara med

så kan vi mötas tillsammans och bli människor igen



där ute lurar odjuret ! Ensam vill den ha all plats

men den lurar hopplöst sig själv till ensamhetens dystra vara




Fri vers av Vildkärlek
Läst 514 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-03 21:21



Bookmark and Share


  kråkan VIP
mycket bra..bokmärker..tack!
2010-08-05

  Mr Lindemann VIP
Denna texten borde vi göra något åt
så att flera läser den
så att fler kan ta till sig den
för att sedan den skall lägga sig likt en plädd över våra frusna själar - en kväll som denna
2010-08-03

    Max Poisé
Fantastisk hyllning till naturen de först tolv raderna, som jag faktiskt tyckte borde ha varit i sin helhet.
Mycket snyggt och bildligt!
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Vildkärlek
Vildkärlek