Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här kommer några väl valda ord till er, ni svartvita damer som går här utanför i ur och i skur. Mu på er.




Trygga, mjuka kor

Trygga, mjuka kor
Ni förgyller min sommar
Så länge ni går här ute ÄR det sommar
De flugor ni lämnar kvar slås ihjäl en efter en
precis som sommardagarna
Jag vet att hösten pockar på
Jag kan känna det i mellangärdet
och se det när almanackans blad ska vändas igen och igen
och igen

Ni betar gräs och idisslar
och jag håller ett vakande öga
över er
Försöker hålla er kvar med både tanke och vilja
Att sitta ute i trädgården med en kopp
när skymningen fallit
och höra er gå på ängen bredvid
Det är sommar




Prosa av Lindalou
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-04 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou