Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje droppe slut

 

 

drejskivan snurrar med lera før hand

formar en tingest likt varmaste sand

 

roterar och skælver av fingrars tryck

en bægare likt den ædlaste dryck

 

skulpterad av druvor från skiraste kvist

insmord och fylld av søtma från sist

 

vi drack en skål i vænners brusande lag

dansade, skrålade och sjøng till tidig dag

 

kruset føll mot altanens plattor av sten

mellan bord och stolars rangliga ben

 

skærvor av lera som bløder av sorg

jag plockar dem alla och lægger i korg

 

små minnen att fingra på i livets minut

att veta - jag drack varje droppe slut




Bunden vers (Rim) av Monica Ullmark/Cickan VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-04 22:55



Bookmark and Share


  Jaseph
Skört och vackert
om att leva, och att skapa
2010-08-19

  Bodil Sandberg
Älskar den här fina dikten enormt vackert och talande!!!!!applåder!
2010-08-11

  Anna*
Fint innehåll och på många håll finfin rytm. Skönt skrivet!
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Monica Ullmark/Cickan
Monica Ullmark/Cickan VIP