Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnar jag alla som inte har sem utan tvingas jobba, ha en trevlig sommar mvh PPQ


vickar på tårna

Till radions populärmusik börjar jag att arbeta mig hem
Ett par timmar kvar att arbeta för jag slutar vid halv fem
På radion önskar någon i samma situation som jag en låt
Och jag försöker att tänka på annat för att inte gå åt

Men det kommer en stund då jag går ner till stranden
Det finns en stund då min själ åter knyter banden
Jag sitter på bryggan och vickar på mina tår
Solen ler mot mig och vinden fångar mitt hår

Utanför fönstret hänger en strålande sol
Någon ligger och drömmer i en solstol
Någon som njuter av det goda livet i fulla drag
Jag försöker att samla kraft, bara att ta nya tag

Men varje dag efter att jag slutat så får jag min del
En stund med sommaren är det som står på spel
Fötterna dinglar över ytan, precis så högt att vattnet inte når
Där jag sitter på bryggan och drömmer, vickandes på mina tår

Om inte behovet av pengar funnits hade varit skönt
Jag velat vandra i världen där ute som går i grönt
Du är några timmar bort och jag ska jobba mig dit
Jag medger att tvingas jobba på sommaren är skit

Jag har en plats som jag besöker varje kväll
Ett eget paradis, en plats som är speciell
Där sitter jag vid vattnet och vickar på mina tår
Där finner jag ro, energierna läker själens sår

På radion rapporterar de från sommarvärlden där utanför
Det finns en sommar där ute fylld av liv som inte dör
Här sittter jag på jobbet, dömd glömd och som fången
Vad skulle jag inte göra för att få rensa trädgårdsgången




Fri vers av PPQ
Läst 359 gånger
Publicerad 2004-07-06 10:26



Bookmark and Share


  Annelie Hugo
Precic så känns det när man längtar efter sem Kram Annelie
2004-07-06
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ