Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustitankar

Augustimånen har en stor, röd mun
Hänger i mitt fönster och ler snällt.

Jag känner doften av höst.
Mörkret kommer fortare
Den fuktiga luften blir fort sval
om kvällen
Sommarens hetsiga bad- och solande
byts ut till vemodstankar
och hamstrande av värmeljus på Ikea
när livet åter sätter fart efter semestrar
och lov.

Nya tag, nya avstamp,
står längst ut på svikten och vet inte
hur det ska kännas när jag tar mark
Kan bara hoppas att augustis disiga skynken
dämpar min fart, fångar upp mig
och låter mig landa med båda fötterna i marken..




Prosa av Lindalou
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-08 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Augustis disiga skynken" är en träffsäker metafor.
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou