Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur skogen är om natten när ingen ser


Den första natten
ingenting
endast daggdroppar mot päls i gryningen
gräs som kanske böjts av försiktiga tassar
Andra natten
ett vrål i vargtimman
ekot färdas över sjön
Möjligtvis ett blänk från ögon
långt där borta
en svag reflex
Tredje natten
en rörelse i ögonvrån
buskar som rör sig hastigt
hårt bankande som hjärtslag
fast nej, det var nog inget
Fjärde natten
ingenting
endast smattrande av klor mot sten
bråttom, jakt
vädrande i luften
Femte natten
fjäderlätta andetag
någonstans
andas knappt
och genom natten går ett skall
skrämmer sovande fåglar på flykt
får natten att leva
Sjätte natten
häftigt regn
stillnar allt levande
den ödsliga skogen ligger öde
tomt
bidande




Prosa av Lindalou
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-11 05:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou