Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

MANNEN PÅ MACKEN


Jag var sugen på en glass och stannade till på Statoil. Han stod där i kön framför mig. En man med kulmage och frejdig uppsyn. Han var inte typen som drog in magen kan man säga. Bakom honom stod någon han kände, en man som hade ett emblem på jackan där det stod Försvarsmaktens logistikavdelning. Frejdige mannen hade plockat på sig en Magnum Coco, en tillfällig Magnumglass, liten men med mycket smak. Jag råkade hålla en likadan i min hand.

 ”Ska du inte köpa en korv”, frågade logistikexperten.

”Nej, dricka och glass”, svarade den mjukmagade och visade vad han i händerna, som om logistikmannen missat det.

”Men klockan är ju snart halv fem”, sa vännen och försökte än en gång få fram sitt budskap om hur fel glassköpet låg tidsmässigt.

”Jag är sugen på dricka och glass”, svarade han glatt. Han verkade inte det minsta besvärad över sitt osunda val. Tvärtom.

”Jag har många laster. Det är skönt.” 

Det här börjar bli intressant tänkte jag. Jag hade väl aldrig hört någon säga så förut. De flesta skulle ha ursäktat sig med att de inte hunnit äta lunch eller något åt det hållet och skämts lite över att blotta sin uppenbart svaga karaktär. Men den här killen fortsatte istället på temat laster och berättade hur han ibland åkte iväg och köpte smågodis och när han skulle åka hem så stoppade han godispåsen i bakluckan för att inte mumsa i sig allt innan han var hemma.

”Ändå måste jag oftast stanna och äta flera gånger.”

Kompisen skrattade faktiskt hjärtligt.

Jag gick ut från macken, slet av pappret från min Magnum Coco och tog en tugga och precis då passerade jag hans bil. Han frågade leende genom den nedvevade rutan om glassen var god. Jag svarade att den var jättegod och log stort tillbaka.


 

 

 
Övriga genrer av Tillbringaren
Läst 468 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-08-14 01:02Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken härlig kommentar:
”Jag har många laster. Det är skönt.”
Den ska jag lägga på minnet!
Texten flyter och ger en tydlig bild.
2010-09-04

  LassO
iblnd måste man ;)
2010-08-15

  W.Riter
Haha! Den här lilla berättelsen gillade jag. Kärlek till livet.:-)
2010-08-15

  Anna*
Ibland får vi bestående minnen av tillfälliga möten och den här var härlig :-)
2010-08-15

  C.Degerfeldt
härlig text! sådana är människor är sköna. vågar stå för sig själva och är trevliga. borde finnas fler av dem i världen!
2010-08-15

  Yrre VIP
Denna tyckte jag om, en ärlig dikt!
2010-08-14

  karenina
de här härliga raderna fick mig onekligen att le, somliga kan verkligen konsten att njuta av livet utan dåligt samvete :)
2010-08-14

  Caprice! VIP
Tack för ett härligt skratt! Ljuvlig berättelse!

Jag glömmer nog aldrig min egen ordväxling med en kypare på en populär restaurang när jag ville ha två förrätter istället för en förrätt och en varmrätt... Att någon faktiskt kunde vilja ha två förrätter, visserligen olika sorter, det fanns inte i hans fyrkantiga värld. Det blev en tydlig bock i det protokollet... Min kille hade vansinnigt roligt åt oss. Bekvämt tillbakalutad satt han och puffade på sin pipa och myste... Detta hände sig på 70-talet när man fortfarande fick röka på krogen. Till sist fick jag det jag hade beställt men det satt mycket långt inne. ;-D
2010-08-14

  KrutOla
Det här tycker jag är en underbar liten historia. Tänk om man kunde njuta av livet så som denne frejdige... och frodige.. herre verkar göra. Inte nog med att han njuter själv, han sprider glädje omkring sig också :)
2010-08-14

  Mats Henricson
Visst är det så, man ska inte behöva skämmas för att man är en livsnjutare ! Själv har jag ,som njutning, goda rökta korvar, räksallad, en smaskig köttbit (med mycket god sås) och,gärna, en öl eller två till detta ! Med tiden har det gett mig en rejäl kalaskula och enda anledningen till oron är att övervikt KAN ge vissa hälsoproblem i min ålder (är 61) . Några komplex för min kula kan jag inte tänka mig !

---
2010-08-14

  firefire
härligt! endel människor kan verkligen leva som de vill utan att skämmas för det! och varför skulle de det egentligen!? tänkvärt..och den gjorde mig lite gladare din berättelse:=)
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren