Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotfylld

Sköterskan ropar mitt namn innan jag hunnit sätta mig ned. Jag följer efter henne som ett barn. Hon frågar hur det är. Det är inget bra, svarar jag. Nähä, det här är inte favoritsysslan förstås!
Nej...det är andra saker.
Det svarar hon inte på när hon visar mig tillrätta.
Bakåtlutad å det grövsta med en vy av lysrörsarmatur och ett mikroskop rakt ovanför mig lyssnar jag på ivriga förklaringar. En passion för hantverket lyser igenom och bakom allt detta döljs min inre kramp. Men mina händer vilar inte lugnt på den stora haklappen och Phil Collins gör det inte lättare för mig.
Now I, I wish it would rain down, down on me
Ooh yes I wish it would rain, rain down on me now
Omhändertagandet får mig att vilja storgråta hela besöket igenom.
Men hur skulle det se ut?
Ett snabbt stryk med baksidan av handen mot ögonvrån. Det är väl inte så konstigt? Med all smärta som åsamkats mig.




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-04-20 17:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del texter kräver en tur i badrummet (var bad du senast om inte i badrummet?) och andra kräver ett besök i duschen, karet, bas tu ba d...
2022-06-02

  Monica Lindgren

Bra skildring av utsattheten i tandläkarstolen. Sköterskan bryr sig ju i själva verke inte et dugg om hur du mår. Hennes fråga är rent formell.
2021-04-22

  stormengudrun VIP
Smärtsam och så bra! :-)
2021-04-22

  petter rost
Poesi så närvarande att den svider i huden och själen – vilket focus på livet i en situation då det alls inte är alltigenom självklart, som en liten titt för att sedan enkelt kunna gå vidare.
Du tillbringaren, sedan länge så tomt frånvarande här – nu kommer du in igen med en poesi som bär vidare den storhet vi har lärt känna hos dig. Det minsta jag kan göra är att lägga den som märke i min bok. Och trycka den till mitt liv. Med värme och gränslös uppskattning.
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP