Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De dystra och uppseende historierna man med jämna mellanrum får sig till del i medierna, fick mig att skriva ner följande reflexioner.


En Gammals Värde

Av sitt hårda arbete förbrukad,
åldrad, böjd och fårad,
blev han av samhället nu förödmjukad,
ignorerad, sårad.

Möjligen på ömma tår han klivit
där på socialens rum
för han genast varseblivit
hur intresset för hans ärende där varit ljum.

Där bedömdes han för frisk
att få en plats på äldreboende,
och ansågs att han utan risk
kunde bo kvar i eget hem helt oberoende.

Hans vädjan sågs som ren lamentation,
och myndigheterna reagerade som döva
inför hans argumentation
över vad han själv ansåg sig behöva.

De drog endast konklusionen
att han ensam, själv gott kunde sig klara.
Han hade ju den statliga pensionen,
och borde därför nöjd och tacksam vara.

En gammal man – ett ödets levnadslott
som endast lite hjälp av samhället begärde,
ses nu som en mänsklig spillra blott
av noll och intet värde.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 280 gånger
Publicerad 2005-11-21 15:07

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  prinscess VIP
du har fått fram hur det är i dagens samhälle väldigt bra
bra skrivet
2005-11-21

  Myself
ett samhälle är inte starkare än den svagaste kedjan,ett demokratiskt samhälle ska ta hand om ALLA,även våra äldsta.jag tycker att du beskriver detta problem väl.
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson