Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som att inget kollapsar


vad man icke kan tala om
kaffefläckar
hur blodet är genomskinligt
innan försäkringskassan tappar det

men plötsligt en dag
har nollpunktsstrålningen på båda sidor om ekvatorn
runnit ut över kaffefatet
och delat världen i vakuum

man frågar matematiken
ber den gå i stödgrupp för spelberoende
bete sig mer ansvarsfullt
men man kan räkna med att förlora

nonsens delar säng med sanningen
och att knulla heisenberg
föder bara mer språklogisk tystnad
skjuter ut sina virtuella partiklar

så vi väntar stilla
medan minervas uggla sprider sina vingar
och suddar ut allt
vi någonsin tänkt

gravitationen är svag
orkar inte hålla avstånden på plats
var jag än vänder mig nu
står du alltid kvar




Fri vers av himlens hemlighet VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-21 18:51



Bookmark and Share


    Andreas Brolin
gillar den här
väldigt ofta får du mig
att tänka på alla möjliga saker
den ena iden knasigare än den andra
och jag gillar det

för mig
en dikt om
hur lite vi betyder
när man ändrar perspektiv
och ser utifrån där allt
är så mycket kallare,
större , mer avlägset,
oförklarat

men samtidigt
kan man inte gå
och tänka på det
vardagen kan är
så tätt inpå och
hård nog som den här
2011-02-06

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fångande rader. Väldigt bra skrivet. =)
2010-10-27

  peter markurth
bra
2010-08-29

  Yrre VIP
Mycket kännbar text med annorlunda ingredienser. Bra!
2010-08-21

  Anna*
Härligt annorlunda text med massor av finurlighet som ändå leder fram till en känsla av beständighet. Bra!
2010-08-21

  Robert W
en läcker text tycker jag. på alla sätt och vis.

jag läser den flera gånger efter varandra. vilket är ovanligt i dessa noll attention span-tider.
2010-08-21

  himlens hemlighet VIP
mjo får mig att tänka på obestämbarhetsrelationen helt bestämt...
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP