Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- utkast till något, möjligen en förkastningsspricka -


Söder om stan

Något fel har uppstått mellan mark och människa
när vresiga ekar hatar marken de står i
och gärdena ihjälslås av slagskuggan över landskapet

Granitbulor mumlar, nya murar surar
bland plattpannade låghus på bungalowklädd söderslätt

Det bugas lågt men brett
det rotbyggs högt och snett
självklart glömde eller bortsåg gudarna från
förort till en förort
men trehjulingen dras fuck-tist fram till påska
och kultur är umbärligt
utanför familjerutan




Fri vers av hd
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-21 22:07



Bookmark and Share


    hd
ni har nog rätt, det finns en vrede. trodde mest det var förvirrad vantrivsel.
2010-08-22

  Ingela Svenson VIP
Så ytterligt väl beskrivet, förortens underläge och vrede mot den överordnade
2010-08-22

  stefan.g
Känns som det ligger en del ilska i texten, eller?
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

hd