Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste förstå folk, del 2

”Man måste förstå folk
för är dom inte väldigt många nu?”

-Ja, förstår du att folk är
ensamma, besvikna
okunniga, svikna
trötta och övergivna
modlösa och mosiga
lurade på allt det som trodde
berövade allt det som de trodde sig förstå
då har du förstått folk
Det borde sannerligen räcka, utan att
dra in en massa annat folk
som folk ändå tycker är för många, sa de ju?

Förstår du att folk är besvikna på
brorsan och bästa väninnan
chefen och banken
barnens betyg och den sketna lönen
benskörheten och vårdapparaten
meningslösheten klockan tre dygnet runt
Samhället, Livet och Gud
då har du förstått folk.
Så vilka är det som är för många?

”Man måste förstå folk
för är dom inte väldigt många nu?”

-Så begär förståelse nu!
Visst är de för många, de
hukande tuvhopparna
fientliga egoisterna
kallsinninga fanatikerna
småsinta fånfisarna
pissiga feglingarna
trång- och tjockhuvade
De är för många!
alla elaka människor
alla orättvisa system

Man måste…
ingenting, utom att försöka

Så nu försöker vi förstå
varför de som har fel är så många
medan vi jobbar på den svåra frågan
varför systemen är så orättvisa

Vi blandar inte ihop det med att
folk i allmänhet
flyttar någon gång i livet




Fri vers av hd
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-22 22:14



Bookmark and Share


    hd
ja, sorgligt. och jag skriver som en sorgsen dåre, det blir väl en pajas det..? och skriver och skriver
2010-09-22

  Ingela Svenson VIP
du är mycket träffssäker, och det är sorgligt nu, allt är sorgligt!
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

hd