Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de dödas helg närmar sig än en gång


Allhelgonadag

Min syster tände ljus.
Jag tände inte ljus.

Några finner sig
i gravljusens blekhet
uppfyller sitt måste:
Binda band bundit.

Några bara finns
i granrisets hårdhet
upplöser mörker
lossar, låter gå.

Prästen sade sig veta
vi tänker på de döda
Barnen tänkte
så våra huvuden susade.

När vi mördade en mus
med stövelklackarna
blev barnen veganer
på grund av orättvis maktfördelning.

Minneskrans och själars dans
i mörkret kring vårt hus.
Ett mänskoliv, en mus.
Varför tända ljus -

Döden finns, det är allt vi behöver veta.
Barnen finns, det är allt vi behöver.





Fri vers av hd
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-01 18:00



Bookmark and Share


    hd
tack för respons, larz!
2012-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att tända ljus och jag vägrar att sluta äta kött.
Och nej, det är alls inte allt vi behöver veta.
Gud finns, himlen finns, helvetet finns.
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

hd