Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvandling




Mörker och ljus

 

Jag såg mörka skyar mot en grå horisont

som glödde i rött,

men som snabbt falnat likt en brasa

som brunnit ut alltför fort.

En kall natt hade lagt sig som ett tungt täcke.

Den kvävde alla ljud i sin tunga svepning,

och tystade viskningar om hjälp och nåd.

Men när hopplösheten, mörkret och kylan var som störst

och allt kändes helt livlöst,

började jag känna värme komma från jorden.

Marken under mig började skälva av liv som inget

annat ville än att springa ut i en vårflod av ljus.

En förvandling så total att jag inget annat

än stumt kunde beskåda detta underverk.

Ett nytt liv...tar sin början.

 

 

 

 

 




Fri vers av ~Leonardo~
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-21 22:57



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Lite korrigeringar samt omarbetning.
2010-08-27

  Sonja Sidorow Lapington
fint, tycker mycket om dina tankegångar men undrar något över vissa ord...kanske en korrläsning?
2010-08-22

  erkki
Snyggt! Association: Tankar kring dag och natt kan vara väldigt symbolladdade. Det är ju så det går, hela livet. Upp och ner. Och alla är vi väl inte lika outtröttliga som dag och natt. Att aldrig ge upp, nästan, blir vår ledstjärna. Så kom jag dit igen. Stjärnan. På natten.
2010-08-22

    leelee
Så förundrande vackert det är ibland...
2010-08-22

  Aisha VIP
vackert och kraftfullt...
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~