Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen känsla av lyckorus

Det var så han kom
på en stor grön häst
med ett fång rosor i famnen!

aldrig hade jag trott att
det skulle bli så tjusigt!

och visst blev jag glad
helt hänförd, faktiskt!

den gröna hästen skrattade
ett pärlande skratt var det

den talade i hans ställe, sa
Se dessa rosor, de skall bära
dina axlars ok genom eld och vatten!

bräckliga och vackra, en fauns gåva
man kan bli salig för mindre!

sommaren gick men hästen vande sig
aldrig vid att bo i en lägenhet i Göteborg

men varje dag red vi till Slottsskogen
och han, ja han följde med på cykeln

hästen blev ändå min lycko-häst, dess
gröna färg mina ögons drömmar

om hösten var vi redan förbytta
och vi led när allvaret grep oss
i anklarna med sina tunga floder

allt vatten runt dess manke blev
grönt av dystermörkret som föll
i november, den blötaste månaden

och han blev sköljd av svärtan
tvättad ren från sina läkemärken

att simma i lyckorus ar ingen känsla

som varar längre än sommaren




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-23 00:21



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
helt underbart att läsa! helt i min smak.
2010-08-23

  Måna N. Berger
Ett rus är ett rus är ett rus. Men vackert så länge det varar.
2010-08-23

  Catharina Edin VIP
Både vackert och sorgligt - starkt att läsa.
2010-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP