Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att följsamt leka deras lekar

Nu går jag dit dom går
utan annan bestämning
än att följsamt leka
deras lekar, vara trogen
deras vilja

löser upp min egenhet

till små vita kulor
som regnar planslöst
över solfångarna

vita segeldukar spänns
över flodernas vadställen
glidflyger lågt mellan
ytskiktens gränser

deras leende munnar
utan ögon är rädsla

som svärmarna mot nattlampan

brinner de till en viskning




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-24 23:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Allvarsamt och väl skrivet.
2010-08-25

    ej medlem längre
Tycker om känslan i denna fina dikt. Kan inte närmare förklara varför men ordvalen och formuleringarna tilltalar mig:)
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP