Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvicksilver

Det ligger i blodet,
kvicksilvret
Rinner blixtsnabbt fram och tillbaka
och oroar
men stillar sig en stund när ögat fäster
på ljusets vacklande låga

Tänk att i eld finns det frid
trygghet och lugn.
Finns det ro och styrka
Finns en kraft som faktiskt är lite starkare
än kvicksilver
om blott för en liten, liten stund





Fri vers av Lindalou
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-25 20:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fina ord och bra metafor om kvicksilver i blodet.
2010-09-01

  lodjuret/seglare VIP
en underbar text som länder till minnen
vllka dröjt sig kvar i läsarens sinnen
trenne rabarberpajer förtjänte poesin
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou