Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista timmen (eller lite innan)

Lägger på liplinern lager på lager över de torra läpparna
Böjer fransarna till "Final hour"
Noppa, återfukta, raka, peela, tvätta, parfymera
"You can get the money, you can get the power,
but keep your eyes on...the final hour"
I sista timmen lägger jag min mask
Pudrar så att det ryker i 40W motljus,
och dammet står stilla mot tiden
Än är inte sista timmen slagen,
än varken money eller power i hand
Läpparna klibbiga i mitt påmålade skal,
fransarna tunga
Tiden andas som en rökig lunga i mitt rum,
"keep your eyes on...the final hour"
Aktrisen i sin loge,
ridån dallrar innan föreställnings början
Mjuk rastlöshet i blodet, säger mig:
håll ögonen på timmen, den där sista




Fri vers av bisarr
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-28 02:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bisarr