Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om offermentalitet....denna tragiska, förnedrande åkomma.


Stackars lilla människa



Stackars lilla människa
så missförstådd i livet
ett offer för andra
utan styrning utan hopp

För makten tillhör andra
de som sårar
de som kränker
de som likt gamar
kalasar på din själ

Själv är du utan skuld
men pekar ditt kränkta finger
åt alla andra, åt dem
som inte ser dig för den du tycker du är
alla dem som inte ger dig en chans

Stackars lilla människa
du sårade varelse
låt mig få tycka synd om dig
är det inte det du vill




Fri vers av Passionata
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-28 17:43



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Steg ett - att få någon att se sig själv i sin offerroll
Steg två - att utan ironi eller elakhet få vederbörande att lyfta sig ur den
2010-09-05

  Anya VIP
Intressant perspektiv på din text, med offerrollen i fokus. Tänkvärda ord! Vi människor har ju så svårt att se oss själva i den rollen och inse att om vi inte byter skepnad kommer vi aldrig vidare! Det är ju liksom alla andra det är fel på!
Tack för dina ord!
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Passionata
Passionata