Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julefrid?

Med knep och list och finter
värmen sig hållit kvar,
men att nu det råder vinter
kan konstateras av envar.

Det gamla året varit
på både ont och gott,
där många illa farit
medan andra har levt flott.

Och när nu julen står för dörren,
och året närmar sig sitt slut,
så dröjer det ej länge förrän
man en afton hör nyårssalut.

Julens tidigare religiösa högtidsstund,
har ersatts av en kommersens tid,
där den Kristna tanken förlorat sin grund
i kamp mot mammon i en bitter strid.

Men utan att för mycket gnälla
över situationen här,
så måste jag mig frågan ändå ställa
vartåt i helskotta det bär.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 249 gånger
Publicerad 2005-11-23 14:00

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson