Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varför är tvätten så viktig så det inte går att skjuta upp en dag för att göra något kul i stället?


valet livet

Du har alltid ett val
valet är gud, gud är valet


Behöver du folk som säger att det inte går
Då allt är möjligt om man tillåter sig
Behöver du människor som säger att man inte får
Bara du kan avgöra vad som är rätt eller fel för dig

Jag tror det finns mer i livet än räkningar och tvätt
Så vad vill du egentligen ha, vad vill du unna dig
Allting finns där om du kan använda det
Även om du kanske inte hittar det hos mig

Man har ett val, antingen kan man ta livet av sig
Eller så kan man leva det fullt ut
Jag har redan misslyckats med att hänga mig
Så jag tänker leva tills det tar slut

Du ser hur folk lever någonstans mitt emellan liv och död
De pendlar mellan himmel och helvete, djävul eller gud
Men du kan faktiskt välja, och jag vet hur det känns att bli förförd
Och vi har alla vårt mörker, en smak för det förbjudna, jag säger inte ett ljud

Jag har gjort mitt, på gott och ont så vem är jag att döma?
Då dom kunde så kan väl även vi
Jag undrar vad det är för själ i det gömda
Ibland kommer chansen, då ska man inte låta bli

Man har ett val, antingen kan man begå självmord
Eller så kan man leva i fulla drag
Det här är tåget till ett gränslöst land, välkommen ombord
Här i denna konstgjorda fantasivärlden härskar jag

Alice i underlandet kan vara sant om allt annat får falla
Och den här verkligheten fixar åtminstone inte jag
Jag behöver en saga då hösten kommer och nätterna blir kalla
Och just nu kan jag överväga de flesta förslag

Det finns så många själar där ute som du och jag
Och varför överväga självmord då man kan ha som ml att dö lycklig
Så jag vill festa som Rolling stones, göra en resa som närmast liknar ett sjöslag
Även om nejsägare skulle tycka att mitt val av liv är aningen godtycklig

Man kan välja, man kan ta livet av sig
Eller så kan man leva fullt ut
Men ska du leva då kan du försöka roa dig
Prioritera det vilda och se till att njut

Det finns så många måsten, hur många av dem är måsten på riktigt
Det finns alltid någon jävel som ska tycker och tänker, alla har rätt till en åsikt
Men vad är det för något som är viktigt?
Varför ska jag välja att leva, vilka skäl, det räcker inte med plikt

Så hur vill du minnas ditt liv i din himmel eller helvete sen?
Jag valde bort döden, och då ska jag fan ha det liv jag vill ha
Sen om du kan leva med det är du välkommen som en vän
Men nejsägare och andra kan faktiskt va




Fri vers av PPQ
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-14 23:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din text andas som alltid..
In en naturlig ödmjukhet ut provokation.
Jag gillar den kombinationen.
2010-09-15

  Måna N. Berger
Min kommentar:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=271305

2010-09-14

  Suzy med punkterna
Trippeltext???
Jag hatar att tvätta!!!!
2010-09-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ