Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På flykt

Jag har varit på flykt
Med andan i halsen fick jag ge upp allt
allt
Jag har sovit i kalla klippskrevor i de höga bergen
där snöns inträde gjorde luften rå
Jag har sovit under träd
tillsammans med djur som ätit på min kropp
medan jag sett lyktorna som letat
Hört deras andetag men tvingats kväva mina egna


Jag har gått på smala stigar som blivit hala utav det strilande regnet
och inte vetat vart jag var på väg
Utan mat, utan vatten
men med mitt hopp som ledljus
En resa så tung och svår att hur jag än försöker förklara
kan du aldrig förstå.

Det sägs att jag har förlorat alla jag älskar
men det är inte sant.
Jag bär dem med mig i mitt hjärta
varje dag, livet ut.




Fri vers av Lindalou
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-17 12:29



Bookmark and Share


  Anna*
Talande fint skrivet om det svåra i livet som vi försöker få rätsida på. Kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Och ändå finns minnen kvar. Vi bär med oss allt det goda i minnen och i våra hjärtan.
2010-09-21

  Popcorntankar
Menade naturligtvis "Allt" istället för "Alla".
2010-09-17

  Popcorntankar
Alla kanske inte behöver förklaras, ibland räcker det att någon fattar ens hand och går bredvid och istället för att försöka leda en ur något som den inte kan uppfatta. Mycket fin...
2010-09-17

  Katinka VIP
Fint diktat. Så är det!
2010-09-17

  Maria Thunholm
Underbart och nog bär man sina nära och kära med sig i hjärtat..
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou