Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden som varit

Jag går in i spökslottet, sätter mig i en blå vagn,
Sjukdomen spräcker ögonvitan på en grusväg,
i en taxi på väg tillbaka.
Det stillsamma vansinnet belägrar luften,
Stänger ute en från början ändå omöjlig konversation.
Mitt gamla barnhem är sig likt, som då fast försent.
Spritflaskor och sönderslagna möbler, en trasig telefon.
En gång levde jag här. I det skjulet,
i det huset var torpet ett slott.
En förrymd fånge, bakbunden i ett glas mineralvatten
spills ut på ett brev med skolbetyg,
bläcket suddas ut, brevet går inte längre att läsa.
Betygen är förstörda.
En arracsboll fastnar i halsen utan något att dricka.
På katedern står en kristallvas med lögner och godis.
Hand i hand går lögn och fejkat beröm sin död till mötes
mot den sanning som finns i framtiden, för den som letar.
Jag drunknar i min törst att få reda på sanningen.
Jag ska slicka sanningen i nacken men inte fastna för smaken.
Jag vill stanna upp men inte stå still.




Fri vers av MoonCalled
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-21 22:46



Bookmark and Share


  Drömfångare
Dikten är kuslig på ett sätt, ändå väldigt insiktsfull. Du skriver sanna ord, och jag är glad att jag klickade mig hit :)
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

MoonCalled
MoonCalled