Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man får inte agera hur som helst och inte heller reagera hur som helst.


Fängslande dilemma

När jag senast skulle iväg med min vän på Bio inträffa ett oros moment. Det var fredag den 17 september och vi skulle kolla på ”I rymden finns inga känslor”. Min vän stod och rökade och när bussen kom och vi skulle in så tog min vän ett sista bloss och jag sa att han skulle släcka sin cigarett och han yttrade då ”I USA får man röka på bussen” men han slängde iväg cigarretten och jag klev på men sedan stängde den kvinnliga buss chauffören dörren precis framför min vän och körde sedan iväg. Jag sa till henne att min vän ska också med men hon stannade inte, jag sa att släppa av mig i alla fall men hon sa att du får hoppa av på nästa hålplats. Jag frågade henne vad problemet var men jag fick inget svar från henne utan hon bara körde vidare. Själv rent känslomässigt kände jag mig fängslad och blev riktigt arg. Tänkte först dra till i ratten så hon stannade eller slå sönder den lilla saken över dörren och dra i en spak så att man får upp dörren. Gjorde dock inget av detta. Hon stannade sedan på nästa hållplats men öppnade inte dörren helt utan bara lite så jag fick pressa upp dörren med egen kraft. Jag har grunnat på denna händelse en del och frågat mig vad problemet skulle vara då vare sig jag eller min vän gjorde någon felaktig handling. Jag ringde sedan upp min vän och sa att han kunde komma till nästa hållplats. Han ringde sedan upp Västtrafiks kundservice och gjorde en anmälan angående de inträffade. Jag var dock fortfarande arg men när vi sedan stod på torget och pratade med några som hade sin valstuga öppen så ringde jag min väninna och förklarade vad som inträffat och min väninna tyckte att det var konstigt av chauffören att handla på detta sätt samt inte gav en förklaring till det inträffade.




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 161 gånger
Publicerad 2010-09-25 08:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren