Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aesculapius

Jag minns det var rätt intressant då jag under utredningen satt med min läkare och han frågade mig vad tavlan på väggen, vad den symboliserade eller mer skulle likna.

Jag förstod inte exakt vad han menade. Jag såg enbart en tavla med mönster men han sa att jag skulle kolla efter lite noggrannare så jag gjorde det och det enda jag såg var olika geometriska figurer med många matematiska egenskaper.

Men han pekade och sa att här nere, det gula, det är händer och här ser du benen, armarna, huvudet och brösten. Jag skrattade inom mig själv och undrade hur han mådde egentligen för jag har aldrig sett en kvinna med trekantiga bröst eller händer som är gula då resten av kroppen var blå.

Men efter komplexa funderingar när jag suddat ut allt annat runt om bilden i min minnesbild så såg jag en gestalt som i likhet med en människa såg ut som en kvinna.

Det invecklade är att förstå en sak som man inte har all information om men jag lär mig snabbt så nästa gång är jag inte lika lättlurad.

Trots allt läkare har sina subtiliteter som ibland är svåra att förstå sig på.




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-26 09:41



Bookmark and Share


  aol
så sant bra skriftat
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren