Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arton tolv berättar klockan i svart plast…

reglerna är oklara
men jag tror jag funderat ut ett par av dem

existens är inte valfritt
acceptens är blott rekommenderat
och ignorans är uppmuntrat… höjt till skyn… som en gudagåva liksom
eller ett snabbt slag mot tinningen… för skojs skull

jag tror jag förstår
fan… kanske vore det bättre att…
… eller, nej… vad pratar du om… du har en luddig attityd i dig

jag önskar ibland, allvarligt talat, att jag vore helt och genomgående dum i kolan
med huvudet fullt av ingenting alls
så jag slipper omsvepa mig själv med en väv av dumhet bara för att slappna av

det måste nästan vara på gränsen till idioti… viljan till idioti… kanske är jag redan en idiot… kanske tror jag bara att jag kan ha en tanke i huvudet utan att den känner sig ensam

… fullt så frisk är jag nog inte

Ibland kan jag skriva och ibland kan jag inte skriva… det är mina två sidor…
mina accepterade två sidor

… det finns annat tjafs… inte mycket men… annat tjafs
existens utanför ordet är svårt
… jag kan inte sudda bort mina verbala felstavningar

men kritikerna utanför ordet… i verkligheten… de bryr sig inte om felstavningar… meningsbyggnad eller grammatik…

Jag har en miljard olika förutfattade meningar om människor…
… inte ens en enda av dem tror jag stämmer
Ok, kanske inte en miljard men… fasligt många…
och då jag har vissa problem betyder de flesta bara att alla andra hatar mig…

huvudet skriker åt mig att hålla käften stängd… dumma, dumma huvud…

… svårt att fortsätta utan huvud

alla orden var ju därinne

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-26 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen