Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en övervintrad hippie i 2010-talet


Egon & bror

Egon

Brorsan gick det bra för.. Är du avis?

Nej, inte Egon. Konsertpianist blev han.

Det var du som gav honom musiken. Han såg ju upp till dig och dina tre ackord på gitarren när ni var små. Du sitter kvar med dina tre ackord. Brorsan bor i wien. Du bor kvar i Västerås. Han har slutat ringa dig. Ni träffas bara på jul. Han berättar om sitt liv. Du sitter tyst och suger på den där julölen. Å fan så besk den är. Morsan köper alltid fel sort varje år! Snart sitter du där och tömmer grogg på grogg. Å polarna då? Har dom skaffat barn? Man blir ju så tråkig efter trettio. Särskilt när man går och skaffar barn. Det var ju det vi alltid talade om. Nej Egon. Vi börjar bli gamla. Hösten håller på att härja. Ålderdommens höst. Och Egon. Röstade du? Nehej. Du var för packad för att ta dig ner till valstugan. De blå vann. Fredrik & co. Bli inte sjuk nu bara. Det har du inte råd med.




Fri vers av ROMPERSTOMPER
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-27 11:06



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Frånsett ett par stavfel här och där så är den intressant, texten alltså

sedan kan jag tycka att den även verkar vara självupplevt, innehållet alltså

annars: skulle vilja ha delar av din hårlugg
2010-09-27
  > Nästa text
< Föregående

ROMPERSTOMPER
ROMPERSTOMPER