Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som motpol till alla vackra beskrivningar av hösten




hösttid

likt springmaskar mot himlen
ironiska nog bland alla höstlik
blodsprängda och varigt gula

liv går i ide
döden ligger kvar

liv har lämnat tid
kvar ensam för gott

tid vandrar vidare
med huvudet högt
mest bara för att
inte klumpen i bröstet
skulle få honom att
tippa över

tid utan liv
lika obeskrivligt som
luft utan lungor
eller
cancer utan kropp

den kalla höstvinden
svider i huden på tid
som just lämnat

 

 




Fri vers av SoSk
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-30 11:42



Bookmark and Share


  Svartsilver
ett stycke äkta poesi, väldigt bra!
2010-09-30

  Baystream
*APPLÅD*

Jag läste inte instruktionen innan jag började med texten... vilket gjorde att jag fan mig själv sittandes med rynkad nästa och tänka "Va..." och jag gillar't! Skönt med lite annorlunda syn på hösten, lite ny läsning.
Även om jag själv är kär i fröken höst.

"alla höstlik
blodsprängda och varigt gula" - sådär ja!
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

SoSk