Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en detalj jag inte ännu är klar över

borde det inte vara lättare

inte lätt

men lättare

det ligger ju i vår natur

som människa

allt det där med grupptillhörighet

viljan att vara

att utvecklas

leta

för att sedan förhoppningsvis hitta

fram till någonting eller bara någonting

inte för att jag vet vad men

som djuret människa

med instinkter

som djur är ju reglerna ganska klara

att leva, att fortplanta sig och sedan lämna sin plats till andra

det lilla tillägget som komplicerar

människa

vad ska en människa göra?

som människa

ska man då veta?

ett intalat, inlärt, universellt värde

av människan själv

av liv

och någon sorts vilja till mer?

så, om man då inte vill någonting,

inte ser vad som är så speciellt med en människa

om man inte söker sig till någon grupp

eller någonting alls

är man fortfarande människa?

eller bara en köttbit full med enfaldiga frågor

en påse full med ord

men väldigt lite innehåll

det sistnämnda känns mest rätt

ett viljelöst liv känns ganska tomt

fridfullt

och väldigt väldigt tyst

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-30 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen