Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



att skala ett äpple [från] kina


som du i början
ständigt höll fast
drog inåt
skruvade samman

släpper nu banden
och lockar ut sig
som gårdagens
håruppsättning

det dekanterade vinet
sprider sig
som tankeord i rummet
upplöses i inandningsluften

fingrar tänds
utan att lämna en enda springa
för vinden
att smeka gardinerna

som till varje tomrum
strömmar skratten från gränderna
spårvagnarnas kattsvansar
och bubblorna i mossan

tystnaden tecknar sig
i en orubblig mur runt
och räddar aldrig någon

som apelsinen
i sitt solgula skal
var vi kärnor, minns du?




Fri vers av himlens hemlighet VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-02 13:21



Bookmark and Share


  Urban Dafteke
kärnor var vi juh...

!är


´
2010-11-08

  Maria Zena Viklund
bara tycker om, bara så
2010-10-03

  Ola Rydberg
bra gillade verkligen slutet
2010-10-02

  himlens hemlighet VIP
mjo jag sitter på en sten...
2010-10-02
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP